Tienermoeders

Als je moeder bent tussen de 13 en 19 jaar oud, ben je een tienermoeder. Er zijn in Nederland veel jonge moeders die het prima redden. Er zijn ook tienermoeders die hulp van anderen goed kunnen gebruiken.
Factsheet

Tienermoeders blijken vaker vlotter te bevallen dan moeders in de leeftijd tussen de 20 en 29 jaar.

Oók tienervaders kunnen goed terecht op  

Onbedoeld moeder (of vader)?

Een kind krijgen is de normaalste zaak van de wereld. Miljoenen vrouwen hebben het voor elkaar gekregen! Maar zo vanzelfsprekend is het niet als je jong bent, naar school gaat en wel houdt van een avondje stappen. Als je eenmaal zwanger bent, is niets meer vanzelfsprekend en allerlei vragen komen op je af: Wil je die baby wel? Mag ik nog wel roken? Hoeveel kosten luiers? En dat zijn nog maar 3 vragen…

Jong moeder zijn heeft leuke kanten, zoals een kleine om voor te zorgen en om van te houden. Maar er zijn ook minder leuke kanten aan het moederschap: verlies van vrijheid, het krijgen van een extra zorg! Als je jong ouder wordt, moet je veel regelen:
Waar moet ik aan denken om gezond zwanger te zijn?
Hoe verloopt een bevalling en kost dat geld?
Een plek om te wonen, geld om van te leven…
En welke rechten en plichten heb je als je onder of boven de 18 jaar een kind krijgt.
Moet je nog naar school?
Hoe werkt het eigenlijk als de vader niets met zijn kind te maken wil hebben of als de moeder de vader buitensluit?

Het zijn allemaal zaken om goed over na te denken voor je ouder wordt. Er zijn verschillende organisaties waar je terecht kan als je jong moeder wordt.

Zorg dat je goed voorbereid bent, want als je de zwangerschap uitdraagt, heb je naast misschien een mooie baby, zeker ook een hele grote verantwoordelijkheid!

Andere tienermoeders ontmoeten en informatie?
Kijk op  dé site voor jonge moeders en tienermoeders. Wat kun je doen op de site?
Chatten of e-mailen met een hulpverlener of andere meiden, je verhaal plaatsen of die van anderen lezen, andere moeders ontmoeten, een oproepje of filmpje plaatsen, je eigen fotoalbum aanmaken én bijwerken, een dagboek bijhouden, zien wat er in jouw buurt te doen is, meedoen op het forum, je mening geven in de poll …en nog veel meer!

Dit is Kim...
Ik ben negentien en moeder van Milan, hij is twee jaar
Lees het verhaal van...