Tongzoenen

Hoe was jouw eerste tongzoen....?
Factsheet

Het record van de langste tongzoen staat op 30 uur 59 minuten en 21 seconden en stamt uit 2001.

Heb je nachten wakker gelegen van die eerste zoen? Of brandt jij van nieuwsgierigheid hoe het zal zijn?

Wat is tongzoenen?
Tongzoenen is een heel intieme manier van zoenen. Een zoen die jij je moeder of je vader nooit zal geven, want deze blijven oppervlakkig.
Bij tongzoenen dansen de tongen van jullie beiden in je mond om elkaar heen. Je zoent dus anders en je lichaam reageert ook op een andere manier dan bij een “gewone” zoen. Je hart gaat sneller kloppen en je windt je seksueel op. Het is vaak moeilijk om je te beheersen na zo’n intense tongzoen want je seksualiteit  is één van de sterkste emoties die je hebt. Het lijkt op dat betreft wel een beetje op benzine: laat je dat de vrije loop, dan staat alles binnen de kortste keren in vuur en vlam.

Hoe geef ik de eerste zoen?
Tongzoenen is leuk en lekker, maar kan de eerste keer best eng zijn. Waarschijnlijk kennen jullie elkaar al wat langer en wil je wat verder gaan dan een “gewone” zoen op de lippen. Hoe pak je dat aan? Duw in ieder geval niet meteen je tong bij de ander naar binnen. Dit zou hem/haar af kunnen schrikken. Probeer eerst met je tong met de lippen van de ander te spelen en als je merkt dat diegene zijn/haar mond opent, zoek dan de tong van de ander. Daarna kunnen jullie beiden uitvinden wat jullie een prettige manier van tongzoenen vinden. Neem de tijd en durf elkaar te ontdekken.

Zoenen is gezond!
Zoenen is ook nog eens ongelooflijk gezond. Doordat het bloed tijdens het zoenen als het ware vooruit snelt, krijgen de cellen meer zuurstof.
Dat leidt tot een ware verjongingskuur.
Ook de stofwisseling gaat daardoor sneller en dat zorgt er weer voor dat per zoenminuut zo’n 26 calorieën worden verbrand en dat maakt zoenen dus goed voor de lijn.
De wilde bewegingen van de lippen ‘trainen’ de kaak- en wangspieren, waardoor de huid strakker wordt.

.