Verliefd

Je bent er de laatste tijd met je hoofd niet bij. Het liefst zou je de hele dag willen dansen of springen want je barst van de energie! Daarnaast kan ook nog eens niemand je humeur verpesten. Je ouders vragen zich af waarom je zo vrolijk bent. Je bent verliefd. Je bent de perfecte jongen of het perfecte meisje tegengekomen, bent helemaal verliefd, maar dan?
Factsheet

Als je verliefd bent maak je dopamine aan. Dopamine geeft hetzelfde fijne gevoel dat optreedt bij het gebruik van cocaine. Elke keer als je je geliefde ziet krijg je een shotje Dopamine, het werkt verslavend. Waardoor je hem/haar steeds weer zien wilt.

Onderzoek zijn/haar oogcontact.
Als hij je leuk vindt, probeert hij oogcontact met je te maken en die blik vast te houden. Als je merkt dat hij net iets langer kijkt dan iemand wie niets voor je voelt, dat hij snel de andere kant opkijkt, of dat hij verlegen naar beneden kijkt, dan vindt hij het leuk om naar je te kijken. Als zijn pupillen groter worden als hij je ziet, dan wordt hij opgewonden van je. Maar dit is alleen te zien als je diep in zijn ogen kijkt.

Praten
Natuurlijk is het doodeng om gewoon te zeggen: Hey, ik vind jou leuk en wil je een keertje naar de film met me? Daarom kun je beter gewoon maar beginnen met groeten nadat je een tijdje oogcontact hebt gehad. Dan is de overstap om een keertje wat langer te praten voor hem en voor jou minder groot. Als je de jongen of het meisje dat je leuk vindt al kent, dan kun je proberen om bijvoorbeeld op feestjes of op school te zorgen dat jullie wat vaker met elkaar praten.

 Wat vindt hij/zij van jou?
Het is natuurlijk moeilijk te zeggen of degene die jij leuk vindt jou ook ziet zitten. Iedereen reageert namelijk ook anders als hij of zij verliefd is. Over het algemeen zou je kunnen zeggen dat als iemand heel erg je aandacht probeert te trekken (oogcontact, maar ook een beetje plagen) of als iemand heel verlegen is bij jou in de buurt  er een grote kans is dat hij of zij jou ook best wel leuk vindt.

Zie ook

Op deze site

Nog meer over Verliefd

Nog meer over Liefdesverdriet

 

En verder

www.seksenzo.info