Seks wat is normaal?

Bijna iedereen krijgt in zijn leven wel eens te maken met seks. De een begint er vroeger mee dan de ander.
Factsheet

 

Fantaseren over iemand anders wordt door sommigen gezien als emotioneel vreemdgaan.

Het kan zijn dat je vrienden over seks praten, terwijl jij hier nog geen ervaring mee hebt. Er is geen minimale of maximale termijn wanneer je seks hoort te hebben in een relatie. Sommige stelletjes hebben vanaf de eerste dag al seks, anderen wachten er maanden mee. Allebei de situaties zijn volkomen normaal, als je maar allebei wilt en wacht tot jullie er allebei klaar voor zijn. Ook one-night stands zijn niet vreemd, belangrijk is natuurlijk wel dat je het veilig doet. Een van de belangrijkste regels van seks is dat je alleen doet wat je wilt en waar je aan toe bent. Andersom kan natuurlijk ook, dat je al verder bent op seksueel gebied dan de mensen in je omgeving. Ook hiervoor geldt dat als je dit zelf zo wilt het niet abnormaal is.

Ik fantaseer wel eens
Het is heel gezond af en toe eens seksueel weg te dromen en het schaadt je eventuele relatie niet. In je fantasie mag en kan alles. Wat je fantaseert hoeft ook niet per se uitgevoerd te worden. Fantaseren kan helpen om opgewonden te raken. Veel voorkomende fantasieën zijn bijvoorbeeld  het hebben van een trio, fantaseren over een andere man/vrouw, vrijen met iemand met een groot leeftijdsverschil, of waarin je verkracht wordt. Dit betekent dan niet dat deze vrouwen ook echt verkracht willen worden, maar de fantasie hierover kan voor hen opwindend zijn.

Masturberen binnen je relatie
Zelfbevrediging blijft iets wat van jou is, ongeacht je leef- of woonsituatie. En als je weet wat je zelf fijn vindt, kan je je partner ook beter aansturen tijdens een vrijpartij.Ook samen masturberen en kijken naar elkaar kan erg opwindend zijn.

Experimenteren
Sommige jongeren experimenteren tijdens de puberteit met seks met iemand van hetzelfde geslacht. Dit kan je helpen jouw voorkeur duidelijker te maken.
De meeste jongeren hebben een duidelijk beeld van hun seksuele voorkeur tegen de tijd dat ze volwassen zijn