Relaties en seks

Wanneer je een relatie hebt, komt hier meestal ook intimiteit bij kijken.

Dit kan bijvoorbeeld betekenen dat je elkaar de hand vasthoudt, met elkaar knuffelt, zoent of neukt. Een probleem dat hierbij op kan treden, is dat de ene persoon al eerder aan bepaalde vormen van intimiteit toe is dan de ander. Het kan zijn dat het voor de één al een hele stap is om met de ander te tongzoenen, terwijl de ander al graag verder zou willen.
Dan kan het gebeuren dat je dingen met de ander doet waar je nog helemaal niet aan toe bent. Misschien omdat je denkt dat het zo hoort, en bang bent dat de ander de relatie verbreekt als je niet die dingen doet. In zo’n situatie moet jij je goed bedenken dat het heel belangrijk is dat je pas met iemand zoent, knuffelt, vrijt of neukt, wanneer jij er zelf aan toe bent.
Als je nog niet toe bent aan seks, omdat je nog niet zo lang een relatie met die ander hebt, is het verstandig hier mee te wachten. Je mag dan ook verwachten dat de ander dit begrijpt en respecteert als jullie een goede relatie hebben. Wanneer dat niet zo is, kan je misschien beter nog even nadenken of je wel echt een goede relatie hebt. Het is in een relatie niet de bedoeling dat je bijvoorbeeld zoent of seks hebt tegen je zin in, alleen omdat de ander dat wil en je bang bent dat hij of zij het uitmaakt.