Onzekerheid

Hoe denk je eigenlijk over jezelf? Ben jij tevreden met jezelf?
Factsheet

Onzekerheden over je lichaam belemmeren je in je seksleven. Wie van zijn lichaam houdt is beter in bed.

 

Onzeker in je relatie
Iedereen is wel eens jaloers. Vooral als je iemand heel leuk vindt. De belangrijkste oorzaak van jaloezie is onzekerheid. Je bent onzeker over jezelf of over jullie relatie. Door je jaloers te gedragen, wil je dat de ander laat zien dat hij of zij jou de aller-leukste vindt. Heb je hier last van? Probeer erover te praten met je partner. Misschien kom je erachter dat de ander ook jaloers of onzeker is. Het helpt als je dit van elkaar weet. Is je partner jaloers? Bedenk dat dit vaak te maken heeft met onzekerheid. Zoek uit waar je partner onzeker over is. Misschien is hij of zij bang voor concurrentie?

Onzeker in bed
Ook zijn we allemaal weleens onzeker in bed. Je bent onzeker over wat jouw partner ervan denkt als de seks minder makkelijker gaat en/of je lichaam 'anders' is.  Meiden denken dat in bed hun cellulitisbillen en buikje heel goed te zien zijn. Veel jongens zijn onzeker over hun penis. Je voelt je onzeker en kan dat als het ware projecteren op de ander: 'Jij zal wel niet voldoende aan mij hebben'. 'Ik schiet tekort en natuurlijk ga je dan naar een ander!'

Als je onzeker bent over je lichaam, kan dit vervelend zijn. Dit hoeft niet te betekenen dat een ander jouw lichaam ook niet mooi vindt. Hij of zij heeft jou immers gezien en besloten dat hij of zij met jou wil vrijen. Is je partner onzeker om zich naakt aan jou te laten zien? Geef dan eens een complimentje. Zie je dat de ander liever niet verder wil? Respecteer dat. Zonder te neuken kan je ook fijn vrijen. Probeer het luchtig te houden. Humor en seks gaan prima samen!

Zie ook

op deze site

Onzekerheid