Neuken

Neuken wil zeggen dat een jongen met zijn stijve penis in de vagina gaat. En dat het meisje de penis in haar vagina binnen laat. Andere woorden voor neuken zijn: geslachtsgemeenschap, met elkaar naar bed gaan, 'het' doen of seksen.
Factsheet

Driekwart van de jongeren van 12 tot 25 jaar gebruikt bij de eerste geslachtsgemeenschap een condoom om zich te beschermen tegen een soa.

 

Vaginaal of anaal?
Wanneer de penis in de vagina of de anus penetreert (binnendringt) dan spreken we van geslachtsgemeenschap. Dit wordt ook coïtus genoemd.
Penetratie van de penis in de vagina (vaginale seks)
Penetratie van de penis in de anus (anale seks)

Verschillende manieren

Er zijn veel verschillende manieren van neuken. Iedereen heeft zijn eigen voorkeur. Je kan uiteraard variatie aanbrengen in de (stoot)bewegingen: je kan wat dieper stoten, of net heel zachtjes met het topje van de penis in en uit bewegen. Je kan opzij bewegen en zelfs een soort van roerbeweging maken.
Je kunt verschillende 'standjes' proberen staand, liggend, zittend enz. maar je kunt bijvoorbeeld ook voorwerpen gebruiken tijdens het vrijen. Bijvoorbeeld handboeien of een dildo. Sommige raken opgewonden van pijn tijdens het neuken. Ze gebruiken bijvoorbeeld zweepjes of tepelklemmen. Het is belangrijk voor deze manier van seks dat je dit allebei wilt en dat je elkaar vertrouwt.