Masturberen

Masturberen... vrijen met jezelf.
Factsheet

Zowel meiden of jongens masturberen wanneer de partner niet beschikbaar is of gewoon voor het eigen genot.

Sommige stelletjes masturberen samen en vinden dat dit hun intimiteit verhoogt

Wat is masturberen?
Masturberen is vrijen met jezelf. Je windt hiermee jezelf op. Als je een vriend(in) hebt is het ook voor de ander opwindend als voorspel. Masturberen is ook leerzaam. Je leert je eigen lichaam kennen, je leert wat je lekker vindt en hoe je klaar kan komen, het is een goede voorbereiding op seks met een ander en je ontdekt algemene dingen over seks. De meeste mensen masturberen, soms wat meer, soms wat minder. Masturberen is dus niet raar en je hoeft je er niet voor te schamen. Ook als je een relatie hebt is masturberen normaal.

Masturberen bij jongens: aftrekken
Veel jongens vrijen met zichzelf door zich af te trekken. Hierbij leg jij je hand om de penis en beweeg je de penis op en neer over de eikel, omdat deze het gevoeligst is. Kijk hierbij welk tempo het fijnst is. Als je besneden bent (je hebt geen huid over de eikel) is de eikel wat minder gevoelig. Je kan dan wat spuug of glijmiddel gebruiken.
Je kan ook eens wat anders proberen tijdens het masturberen, zoals je hand andersom houden of maar een aantal vingers te gebruiken. Een andere manier is de bekkenstoot, waarbij je op je buik ligt en je bekken heen en weer stoot. Dit kan je beter niet doen, omdat je later meer last kan hebben van problemen bij het klaarkomen of krijgen van een erectie.
Geef tijdens het masturberen ook aandacht aan andere gevoelige plekjes, zoals je tepels, ballen en dijen. Kijk welke plekjes voor jou lekker zijn. Fantaseer was of kijk plaatjes en probeer af en toe te stoppen vlak voor je klaar komt, zo wordt je orgasme heviger.


Masturberen bij meisjes: vingeren

Veel meisjes masturberen. Er zijn hier verschillende manieren voor. De meeste meisjes raken opgewonden van strelen van de clitoris. Dit is de meest gevoelige plek van je lichaam. Soms zelfs een beetje te gevoelig. Dan kan je het best eerst rond de clitoris strelen, rondom beide kanten van de vagina en bij de grote en kleine schaamlippen. Ga dan steeds dichter naar de clitoris toe. Ook kan je proberen te strelen door de stof van je (dunne) onderbroek . Andere manieren van je clitoris stimuleren zijn met de waterstraat van de douche of met een vibrator. Kijk wat je zelf lekker vindt, dit kan per keer verschillen.
Masturberen is lekker omdat je opgewonden raakt. Als je moeite hebt met klaarkomen, is het belangrijk om voldoende tijd te nemen, niet teveel van ritme te veranderen als je opgewonden bent en je te concentreren door bijvoorbeeld te fantaseren.

.