Lekker vrijen

Vrijen is eigenlijk pas leuk, als het voor jullie allebei fijn is. Als je voor de eerste keer vrijt met je vriend of vriendin, weet je waarschijnlijk nog niet wat je vriend of vriendin lekker vindt. Dan kun je dit aangeven tijdens het vrijen en neuken zelf. Voelt iets niet lekker, zeg dit dan gewoon. Voelt iets anders wel lekker, zeg dit dan ook. Op die manier ontdekken jullie elkaars fijne plekjes. Wees niet bang om het te zeggen als je iets helemaal niet fijn vindt, Het is helemaal niet vreemd als je wensen van elkaar verschilt, maar praat daarover. Doe niet alleen maar wat je zelf lekker vindt, probeer ook rekening met elkaar te houden
Factsheet

Meisjes zijn gemiddeld 16 jaar en 1 maand als ze voor het eerst seks hebben. Jongens zijn gemiddeld 16 jaar en 9 maanden als ze voor het eerst seks hebben.

Beginnen met vrijen
De meeste  mensen gaan vrijen als ze erg verliefd zijn op elkaar. Want als je verliefd bent wil je vaak zoveel mogelijk bij elkaar zijn en aan elkaar zitten. Lekker strelen en zoenen of gewoon tegen elkaar aan liggen en knuffelen. En wat veel mensen dan ook heel fijn vinden is vrijen. Maar hoe doe je dat nou, dat vrijen? Dat kan niemand zeggen. Dat is namelijk voor iedereen anders. Mensen vrijen op allerlei verschillende plekken en het liefst op een plek waar ze niet gestoord kunnen worden. Vaak is dat op de slaapkamer in bed.

Standjes
Vrijen kun je op allerlei verschillende manieren doen. Soms ligt de jongen bovenop en de meisje onderop of andersom. Er zijn genoeg mogelijkheden maar dat is een kwestie van uitproberen. Je merkt vanzelf wat jij het prettigst vindt. Seks doe je niet alleen voor jezelf. Seks heb je met zijn tweeën. Let daarom ook op je vriend of vriendin. Heeft de ander het naar zijn zin? Vraag ernaar. Is hij of zij zenuwachtig? Probeer hem of haar gerust te stellen.