Praten Online

 
Trek je het niet meer, pieker je je suf , ben je onzeker, angstig of down?

Dan kan PratenOnline je misschien helpen.
www. PratenOnline.nl  is een website voor jongeren (12 – 23 jaar) die zich somber voelen, onzeker of angstig. Je hoeft je niet zwaar down of gespannen te voelen om op deze website terecht te komen, maar als je het wel bent, dan kan je op deze website terecht.
  
Op de site kun je een chat-afspraak maken om in een beveiligde internetomgeving gratis en anoniem 1 of meer chats te hebben met een professional. Eerst maak je een test, als uit de test blijkt dat je waarschijnlijk angstig, onzeker, gespannen of depressief bent, mag je een afspraak maken.

Ook is er een Forum waarop je anoniem met andere jongeren kunt praten over hoe je je voelt en waar je mee zit. Op het forum geven jongeren elkaar  steun maar ook tips en advies. Dit kan enorm helpen als je zelf voor je gevoel maar in cirkeltjes zit te piekeren. Je kunt eigenlijk over elk onderwerp terecht. Veel jongeren die op het forum komen hebben gevoelens van onzekerheid, voelen zich shit en zitten er door heen.

Naast het chatten en meedoen aan het forum kan je op de site ook informatie vinden over andere hulpverleningsinstanties. Ook staat er een lijst met interessante boeken, films en links voor jongeren.