CASA Nederland

 
CASA Nederland: Centra voor Anticonceptie, Seksualiteit en Abortus

CASA is een landelijke organisatie die hulp verleent op het gebied van geboorteregeling en seksuele gezondheid. CASA heeft vestigingen in Leiden, Den Haag, Rotterdam, Maastricht en Goes. 

Wij vinden dat iedereen recht heeft op zelfbeschikking, ook waar het gaat om wel of niet kinderen krijgen of een zwangerschap afbreken, en recht op seksuele gezondheid. CASA streeft naar de hoogst mogelijke kwaliteit van zorg, hulpverlening en deskundigheid.

Bij onze klinieken kun je terecht voor advies over anticonceptie, de pil, plaatsen van een spiraaltje of Implanon, sterilisatie van de man, sterilisatie van de vrouw (Essure), abortus en abortuspil, onderzoek en behandeling van soa en advies en informatie aan jongeren over seksualiteit.

Seksenzo.info

Om jongeren goed te kunnen informeren heeft CASA een aparte website ontwikkeld: www.seksenzo.info. Wat is seks in werkelijkheid? Waar liggen de grenzen van seksueel contact en hoe kunnen jongeren die aangeven? Wij proberen op de site duidelijk te maken dat seks meer is dan met elkaar naar bed gaan.

Door middel van ‘Seksinfo’ over verschillende onderwerpen willen wij zorgen dat  jongeren meer te weten komen over seksualiteit, anticonceptie en soa. Het ‘Seksforum’ bespreekt elke week een nieuwe stelling. Op deze manier willen we bevorderen dat jongeren samen over seks praten en zo ontdekken hoe anderen er over denken. Ze doen nieuwe inzichten op en komen er misschien achter dat zij niet de enige zijn met een specifiek probleem.

Praten over seks is voor iedereen lastig. Maar het is wel belangrijk dat het gedaan wordt. Het is natuurlijk prettig als jongeren met vragen en problemen over seks terecht kunnen bij iemand die zij kennen en vertrouwen. Bijvoorbeeld één van hun ouders of een leerkracht, maar verlegenheid over het onderwerp kan dan nog weleens in de weg staan. Op de site kunnen jongeren anoniem chatten met een CASA deskundige.

De deskundigen van CASA kunnen jongeren niet alleen online helpen door middel van beantwoorden van persoonlijke vragen maar ook ontvangen bij één van de klinieken voor lichamelijk en aanvullend onderzoek, behandeladviezen en recepten. Voordeel van deze werkwijze is dat de jongeren anoniem en zo nodig zonder tussen komst van eigen huisarts geholpen kunnen worden.

 

Contact

Kijk voor meer informatie op de site van CASA Nederland

CASA heeft vestigingen in de volgende plaatsen:
CASA Leiden
CASA Den Haag
CASA Rotterdam
CASA Goes
CASA Maastricht

Openingstijden kunnen per vestiging verschillen. Kijk dus even op de site van de vestiging. Via de site kunnen afspraken gemaakt worden.

Voor meer informatie of voor het maken van afspraken ken je ook bellen met 088-8884444, op maandag t/m vrijdag tussen 8.00 uur en 20.00 uur, en op zaterdag van 9.00 uur tot 13.00 uur.