Geloof / Religie

Wereldgodsdiensten. Ben je gelovig?
Factsheet

Wereldgodsdiensten zijn: christendom, jodendom, islam, hindoeïsme en boeddhisme.

Discrimineren is tegen de Nederlandse grondwet.

Wereldgodsdiensten zijn: christendom, jodendom, islam, hindoeïsme en boeddhisme. Deze godsdiensten zijn allemaal ook in Nederland vertegenwoordigd. We leven in een zogenaamde multiculturele samenleving. (Zie: Gevoel, allochtoon / multiculti). Het is aan jou om wel of niet bij een van deze religies te willen behoren. Ook joods kun je worden. Maar als je moeder joods is, dan ben jij vanzelf ook jood. Dat kun je niet opgeven.

Verschillende religies, dat is vaak ook andere manieren van met elkaar omgaan, dingen die je belangrijk vindt, de geschreven en ongeschreven regels van elke religie. Meestal gaat dat goed, en respecteren mensen met een verschillend geloof elkaar. Soms leidt het tot misverstanden, irritatie of erger.

Geloof en discriminatie
Discriminatie betekent dat iemand mensen beoordeelt op kenmerken als uiterlijk, of iemand homo is, of een hoofddoek draagt. Vanwege iemands geloof, huidskleur enzovoort. Discrimineren en (nog erger) gediscrimineerd worden, is niet toegestaan. Het is het eerste artikel in de Nederlandse grondwet!