Agressie

Agressie? Iemand die agressief gedrag vertoont wil – bewust of onbewust – iets kapot maken, wil een ander schade toebrengen, of wil op deze wijze proberen iets te krijgen of te bereiken. Iemand met agressief gedrag overschrijdt de grenzen van de ander, en roept angst, pijn, verdriet en/of boosheid op.
Factsheet


Agressie en geweld gaan vaak samen. Heb jij een vraag over geweld? Misschien heb je te maken met huiselijk geweld en is je vader, moeder, broer of zus agressief waardoor je niet meer naar huis durft? In dat geval kun je het beste even bellen met 0900-8844

Hoezo agressief? 
Er zijn verschillende redenen waarom mensen agressief gedrag kunnen vertonen. Omdat ze denken dat ze er macht mee bereiken. Of ze hebben misschien iets te verbergen. Of: ze willen iets hebben wat ze niet kunnen krijgen.

Vaak hebben mensen met de neiging tot agressief gedrag geleerd dat ze met hun agressie iets kunnen bereiken.  

De baas over je agressie?
Mensen die vaker last hebben van agressief gedrag, zeggen er vaak over dat ze er niets aan kunnen doen, of dat het hen overkomt. Maar je kunt zeker leren om je agressieve gedrag wat beter in de hand te krijgen.

Let op lichaamssignalen, ontspan, richt je aandacht op iets anders, neem een time-out, doe iets totaal anders, check je gedachten, zorg voor minder stress, leer te vertellen wat je dwars zit, maak je excuses.

 

Pest-test
Hoe sta jij eigenlijk tegenover pesten
Test het hier