Een open brief van Jim aan zijn vriendin over zijn drugsgebruik
'Sorry Schatje,'
jim - 01 december 2012

Schatje,

Ik heb een heleboel kapot gemaakt. Met deze brief wil ik sorry tegen je zeggen, en iedereen mag weten dat ik spijt heb van wat ik heb gedaan. Ik heb me de afgelopen maanden echt als een eikel gedragen. Ik kon op een gegeven moment niet meer zonder elke dag joints en bier. Jij en de vriendengroep hebben het zo vaak tegen mij gezegd: ‘Je blowt teveel, straks raak je nog verslaafd!’. Nou, ik dat was ik toen allang…ik ging ‘nieuwe vrienden’ maken op staat, lekker rondhangen, schijt aan iedereen. Zij maakten me eigenlijk nog meer kapot. En ik maakte mezelf kapot! En daarom ging ik nog maar méér blowen en zuipen, om het kutgevoel weg te stoppen. Het ergste vind ik dat ik je uitgescholden heb en op einde zelfs in je gezicht geslagen. Dat zal ik nooit vergeten, en ik verwacht niet dat je me dat ooit kunt vergeven…

Lieverd, ik wil je met deze brief vertellen dat ik nu hulp heb gezocht. Nooit gedacht dat ik dat zou durven, dacht eigenlijk dat dit voor junks was, maar dat is echt niet zo. Ik heb nu 1x per week een afspraak met mijn eigen begeleider, ik kan echt goed met hem praten over mijn shit, mijn leven en mijn drank- en drugsgebruik. Het is op veel momenten echt zwaar, dan zit ik er helemaal doorheen, maar het voelt supergoed dat ik dit kan en doe! Daarom heb ik ook besloten dat ik deze brief aan jou wil schrijven. Nu besef ik pas wat ik je heb aangedaan, en hoelang je eigenlijk nog bij me bent gebleven, ondanks dat ik hele dagen stoned was en me zo belachelijk heb gedragen. Het is moeilijk en raar voor mij om zo in het openbaar te schrijven, maar ik doe dit omdat iedereen mag weten hoe ik was, en dat ik mijn leven nu wil beteren.

Ik wil ook sorry zeggen tegen mijn vrienden, mijn échte vrienden! Ik heb jullie echt verwaarloosd zonder dat ik het door had, mijn verslaving ging namelijk altijd voor! Ik zou graag weer met jullie willen afspreken, net als vroeger. Ik ben nog lang niet van mijn verslaving af en ik denk dat ik het nog echt zwaar ga  krijgen, maar het voelt goed dat ik de eerste stap heb gezet en hier mijn verhaal kan vertellen….

Groeten,

Jim